Podcasts & Video’s

Deze pagina heeft de meest recente podcasts & video’s. 

Programmeringslijst en video’s De Groene Zomer

De video’s zijn verdeel over de maand Juli en Augustus 2021

DGZ van start

 • Koersproject: De Groene Keet
 • Koersproject: BAM
 • Living Lab
 • Van Doorn Geldermalsen
 • Veldhuizen
 • De Schans
 • Minekus Zuidland
 • Staad Groep
 • WG Donselaar Stobben Frezen & baggerwerk
 • UMS
 • Gashouders Brandstofketen
 • J.M. Van Vliet
 • Zero Emissie Buyersgroup
 • De Jong Zuurmond / Elektrische botsarborder

DGZ van start

 • KWS emissievrij werken
 • NRG Accounting
 • VHG Quercus
 • De Jong Zuurmond V4
 • Avolare wildopvang
 • Ploegam elektrische graafmachine
 • Van Berkel
 • Vermeulen Groep
 • KWS gerecycled asfalt
 • De Krom
 • Ploegam interview machinist
 • Ahlman Nederland BV Nox-killer
 • ELM Bouwmachine
 • Limach
 • NXT mobility
 • Animatie DGK

De Groene Zomer: De Missie van Limach

De missie van Limach is het ontwikkelen en produceren van de beste emissievrije graafmachines die de bouw- en infrasector radicaal verduurzamen. En ze zijn goed op weg! Het bedrijf heeft de eerste volledig elektrische graafmachine (op accu) op de markt gebracht. Daarnaast is de E18 graafmachine recent beoordeeld als het meest productief, efficiënt en stil.
#duurzaambouwen #duurzaamheid #infrastructuur #emissievrij

 

 

De Groene Zomer: Zeewering gebouwd zonder uitstoot van CO2 en Stikstof

Bij de laatste gemetselde zeewering in Nederland wordt zonder uitstoot van CO2 en stikstof gebouwd. Door de ontwikkeling van elektrisch materieel van Ploegam BV kan bij dit Rijksmonument een duurzame realisatie plaatsvinden. Duurzaamheidsbelangen dienen een rol te spelen in de verschillende fases: van uitvraag tot uitvoering. Laat dit project een inspiratie zijn voor anderen! #duurzaambouwen #Hasselt #rijksmonument #degroenekoers

 

 

De Groene Zomer: ELM en ETEC

Een complete werkdag werken met elektrisch materieel? ELM en ETEC (ELM Groep: https://www.elmgroep.nl/) hebben het antwoord op deze vraag. Onderstaande video toont een impressie van resultaten en de werkwijze om bouwmaterieel te elektrificeren. Mooi dat dit schone materieel in eigen beheer is ontwikkeld! #schoonmaterieel #Degroenezomer #Degroenekoers

https://lnkd.in/dyBnmupZ

 

 

De Groene Zomer: Ploegam BV ontwikkelde samen met Staad Groep een elektrische kraan.

ontwikkelde samen met Staad Groep een elektrische kraan. Hiermee laten ze zien dat ze niet alleen nadenken en praten over verduurzamen, maar echt daad bij het woord voegen!
#samenverduurzamen #schoonbouwmaterieel #degroenezomer

 

 

De Groene Zomer: “Duurzaam begint met veelzijdig”

“Duurzaam begint met veelzijdig”, aldus Ahlmann Nederland bv. Ahlmann stelt duurzaamheidsdoelen centraal, zonder andere belangen uit het oog te verliezen. Van het verminderen van rijbewegingen tot de vervanging van niet fossiele brandstoffen: Ahlmann werkt integraal om te vergroenen.
#schoonmaterieel #emissielozebouwplaats #DeGroenezomer

https://lnkd.in/gdU8JDfJ

 

 

 

 

De Groene Zomer: De Vermeulen Groep

Aannemersbedrijf Vermeulen Groep richt zich op het integrale onderhoud van groen en wegen. Ook werkt het bedrijf op verschillende manieren aan het duurzaamheidsvraagstuk. Denk aan tekstkarren op zonne-energie, een elektrische werkbus en zoveel mogelijk gebruik van elektrisch gereedschap. Daarnaast ontwikkelen ze een elektrische wals.
#natuurinclusiefondernemen #schoononderhoud #Degroenezomer

 

 

De Groene Zomer: De Krom B.V.

Het streven van De Krom B.V. is 10% minder uitstoot in 2026 ten opzichte van 2018. Daar wordt elke dag hard aan gewerkt. Zo heeft De Krom al eerste CO2-neutrale onderhoudsploegen van Nederland neergezet en is onlangs het CO2-bewust Certificaat Niveau 5 behaald. Daar mag De Krom trots op zijn! #CO2neutraal #Degroenezomer

 

 

 

 

De Groene Zomer: Ploegam BV

Minder herrie, minder uitstoot en dezelfde resultaten: Ploegam BVontwikkelde een volledig elektrische graafmachine om de uitstoot te reduceren. Met deze ontwikkeling komt de klimaatneutrale bouwplaats weer een stapje dichterbij.

Marc Janssen

 

 

 

De Groene Zomer: Van Berkel Groep

is een Brabants familiebedrijf dat verduurzaamt door de kwaliteit van bouwgrondstoffen te behouden, te beschermen en zelfs te verbeteren. Circulariteit staat hier centraal: bouwreststoffen worden lokaal ingezameld en opnieuw ingezet. De enige echte Tonio van Berkel neemt je graag mee in de duurzame productieketen van Van Berkel Groep.
Judith Jansen

 

 

 

 

De Groene Zomer: Avolare Wildopvang

Avolare is een uniek wildopvangcentrum dat momenteel wordt gebouwd in het zuidelijke deel van de Veluwe. Door de ecologische houtbouwmethodes is er amper sprake van stikstof- en CO2 uitstoot en heeft de bouw minimale impact op de bosrijke omgeving. Landschapsarchitect en groenaanlegger Copijnontwerpt het buitenterrein, inclusief een 3D-geprinte brug.
Peter van Vuurde

 

 

 

De Groene Zomer: De Stroomkaart.nl

Met de stroomkaart willen NRG Accounting en Electure een oplossing bieden voor de bouw, evenementen en alle andere denkbare situaties waar stroom nodig is in de openbare ruimte. Met de stroomkaart worden stroompunten bekend gemaakt en aanbieders en vragers geholpen om een veilige levering van energie te bewerkstelligen. Kijk op www.stroomkaart.nl.

Stroomkaart.nl Jordi Leijnse

 

 

De Groene Zomer: De groensector kan nog groener!

De groensector kan nog groener! Quercus boomexperts is gespecialiseerd in bomen, maar werkt ook actief aan de verduurzaming van groenonderhoud. “Voorkomen, verminderen en compenseren” staat hoog bij hen in het vaandel. Door de inzet van elektrisch materieel laten zij zien dat ook de groensector nog schoner kan. Op deze blog staat meer informatie: https://lnkd.in/dy32gQVc ). www.drentheintransitie.nl | http://weshootit.nl/ | https://lnkd.in/dQmiF2DR | @https://lnkd.in/dXp8nAU5

 

 

 

De Groene Zomer: Loonbedrijf J.M. van Vliet B.V.

Loonbedrijf J.M. van Vliet B.V. is zuinig op zijn spullen, zijn mensen en zijn omgeving. Alle keuzes zijn zo duurzaam en zuinig mogelijk. Zo rijden de machines op HVO 100 diesel en ze schaffen dit jaar elektrische bedrijfsauto’s aan. Deze keuzes leveren een CO2-uitstootreductie op van 5 tot 10%. Fantastisch! Lees meer op https://lnkd.in/gx4qjZg.

 

De Groene Zomer: De Buyer Group zero emissie bouwmaterieel is een groep van publieke opdrachtgevers.

De Buyer Group zero emissie bouwmaterieel is een groep van publieke opdrachtgevers (waaronder Gemeente Rotterdam en Rijkswaterstaat). Zij denken met elkaar na over hoe zero emissie bouwmaterieel zoveel mogelijk kan worden ingezet in aanbestedingen.

Dit stimuleert het versneld toepassen van emissieloos bouwmaterieel bij projecten in de GWW en de B&U, zoals maaien, baggeren, grondverzet bij dijkversterkingen en bouwwerkzaamheden. Door aan de slag te gaan met een gezamenlijke marktvisie wordt er een vervolg gegeven aan de Green Deal Het Nieuwe Draaien, een samenwerkingsverband voor CO2-reductie voor mobiele werktuigen. Tegelijkertijd geven we met het Transitiepad Bouwplaats en Bouwlogistiek (PDF) uitvoering aan de Strategie Klimaatneutrale en Circulaire Infrastructuurprojecten van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 

De Groene Zomer: Urban Mobility Systems

zet zich in om praktische oplossingen te bieden die volledig elektrisch vervoer van mensen en goederen mogelijk maken. Ze werken bijvoorbeeld aan de elektrificatie van (zware) voertuigen en waterstofoplossingen. Lees meer op https://lnkd.in/gxXD9Ew

 

De Groene Zomer: Gashouders

Met de inzet van lokaal geproduceerd biogas heeft Gashouders een radicaal schone variant op fossiele brandstof ontwikkeld. De brandstof van de toekomst heeft namelijk niet alleen een zero impact, maar is tevens lokaal geproduceerd, schaalbaar en breed toegankelijk. Zo reduceert Gashouders CO2-, stikstof en fijnstofuitstoot, en dragen ze bij aan de energietransitie. Dit doen zij in samenwerking met Waterschap Vallei en Veluwe, BUSE Gas, Koninklijke Van Twist, GMB en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Jan Willem Eising #energietransitie #duurzamebrandstof #brandstof#biogas

 

De Groene Zomer: Electric Construction Equipment

De mannen van Electric Construction Equipment zijn gestart met de productie van een mobiele graafmachine en een rupsgraafmachine, volledig emissieloos door hun eigen accupakket. Op dit moment zoeken ze uit hoe deze breder ingezet kan worden, voor bijvoorbeeld de agrarische sector en de infrasector.
Staad Groep

 

De Groene Zomer: Kraanverh. & Loonbedrijf WG Donselaar.

(WGD) schreef toekomstbestendige plannen om van fossiele brandstof over te stappen naar elektrisch gedreven machines. Ze hebben een elektrische shovel en een rupskraan die in 2020 omgebouwd is naar elektrisch gedreven. Zo wordt uitstoot en geluidsoverlast enorm verminderd.

#innovatie #elektrischgedreven #duurzaamheid #duurzaambouwen

 

De Groene Zomer: J.

J. heeft een 100% elektrische werkset aangeschaft. Op die manier kan zowel het transport als het werk emissievrij worden uitgevoerd. De set bestaat uit een elektrische bus, een elektrische bandenzaag, een elektrische wackerstamper en een elektrische trilplaat. De bus is speciaal gekeurd om een aanhanger met dit gewicht te trekken en heeft een actieradius waarmee ze binnen een straal van 50 km kunnen werken.

 

De Groene Zomer: De Schans BV – Knikmops – Optimas

Toen De Schans BV – Knikmops – Optimas door de markt steeds vaker werd gevraagd om een elektrische knikmops te produceren, gingen ze aan de slag. Ze deden onderzoek naar de sterkte- en zwaktepunten van de machine en maakten een E-versie die nog beter is dan de dieselvoorganger. De elektrische knikmops gaat de gehele werkdag mee en heeft een accu-capaciteit van 37 kwh. Daarnaast zijn stank en geluidsoverlast verleden tijd.

 

De Groene Zomer: Living Lab

Living Lab: een unieke samenwerking tussen Gemeente Amsterdam Van Gelder Groep BV en netbeheerders om een emissievrije bouwplaats te kunnen ontwikkelen. Het delen van kennis en ervaringen en het samenwerken van strategisch tot operationeel niveau staan hierbij centraal. Zo maken we gezamenlijk een volgende stap richting een uitstootvrije bouwplaats. Bouwend Nederland BMWT Cumela APPM Management Consultants VHG

 

De Groene Zomer: heeft de allereerste 100% elektrische truck gemonteerde veegwagen in Nederland

heeft de allereerste 100% elektrische truck gemonteerde veegwagen in Nederland en één van de 15 eerste in Europa. De V65e is CO2-neutraal, emissieloos en fluisterstil. Hierdoor is hij op veel verschillende plekken inzetbaar, ook in de bebouwde kom. Van Doorn beschouwt de verduurzamingsopgave als een gezamenlijke opgave en verhuurt daarom deze truck. Neem contact op met planning@vandoornbuitenruimte.nl en kies voor duurzaam!
#samenverduurzamen #vandoorn #degroenekoers #degroenezomer#primeur

 

Groene Koers-project “De Groene Keet” – KWS

In het Groene Koers-project “De Groene Keet” werken we aan een groene, duurzame en emissieloze bouwkeet. Deze bouwkeet bevat geen aggregaat, maar een accu en zonnepanelen en stoot geen emissies uit. We onderzoeken wat de benodigdheden zijn om geheel over te stappen op de toepassing van zonnepanelen en een accupakket, zodat een aggregaat niet langer benodigd is en de keet geheel zelfvoorzienend wordt. KWS Infra Amsterdam-Utrecht werkt samen met De Groene Aggregaat?, Wattsun pop-up power B.V. en De Groene Koers voor Bouw & Infra aan De Groene Keet.

–> https://lnkd.in/d4FRcxD

Bouwend Nederland BMWT Cumela APPM Management Consultants VHG
#Samenverduurzamen #degroenekoers #degroenezomer #emissiereductie

Koersproject De Wouwse Plantage: BAM Bouw en Techniek

Koersproject De Wouwse Plantage: BAM Bouw en Techniek ontwikkelt en past elektrisch materieel toe! BAM vermindert de uitstoot van CO2, stikstof en andere schadelijke broeikasgassen door het toepassen van een elektrische wals voor het aanbrengen van asfalt beton. Deze wals draait op HVO-brandstof waardoor jaarlijks ruim 3.000 liter diesel worden bespaard. Zo maakt BAM de bouwplaats weer een stuk duurzamer. Bouwend Nederland BMWTCumela VHG APPM Management Consultants

–> https://lnkd.in/dNJ7bXP

#innovaties #degroenezomer #degroenekoers #samenverduurzamen

Podcast – EEN GROENEMORGEN PODCAST #1 INFRA GO GREEN

Video – DRIE INFRABEDRIJVEN BUNDELEN KRACHTEN VOOR EEN KLIMAATNEUTRAAL 2050!

Video webinar – november 2020

n samenwerking met de gemeente Amsterdam en Bouwend Nederland organiseerde CIAMS op 6 november het Webinar Emissieloos werken in de ondergrond. Van het webinar is een live-stream opgenomen.

De overheid, vertegenwoordigd door de gemeente Amsterdam, heeft een hoge ambitie t.a.v. duurzaam of zelfs klimaatneutraal ondernemen. In de bouwsector, en specifiek de aannemerij die verantwoordelijk is voor de aanleg van ondergrondse infrastructuur, staat emissieloos werken nog in de kinderschoenen.

Video APPM Infratech animatie

 

Video oproep tbv enquete duurzaam materieel