Ga naar de inhoud

3 infrabedrijven bundelen krachten voor klimaatneutraal 2050

In de markt worden grootse ambities neergelegd, door opdrachtgevers en marktpartijen, maar vooral ook door onszelf. Nederland wil de emissies met bijna de helft terugdringen in 2030 en in 2050 klimaatneutraal zijn. Hoe ambitieus is dat?

Tv-presentator Lucas de Man vroeg dit aan drie bedrijven, namelijk Mobilis, Van Gelder en Boskalis Nederland, concullega's in de infrawereld. Conclusie: in de markt kun je eigenlijk niet anders dan de krachten te bundelen om deze ambitie waar te kunnen maken. Dit geeft een noodzakelijke beweging en dynamiek in de keten om te kunnen veranderen. Het is duidelijk dat dit een ambitie is waar we heel hard aan moeten werken, die wellicht op het randje ligt van haalbaarheid. Maar het belangrijkste hierin is niet zozeer die ambitie, maar de bewustwording. De bewustwording van ons als bedrijven en van onze medewerkers dat we ook echt het verschil willen maken.

Robert Jan Feijen, directeur Mobilis: "Onze grootste ambitie is een emissievrij project te realiseren waarbij ook nagedacht is over de exploitatie en modulaire bouw zodat het object (bijvoorbeeld een brug) verplaatsbaar is". De drie bedrijven Mobilis, Van Gelder en Boskalis Nederland werken graag met elkaar samen. Dit omdat zij complementair zijn aan elkaar en over dit vraagstuk hetzelfde denken: "mooie woorden alleen brengen ons nergens". Alle drie zijn ook niet bang om te investeren in deze duurzame toekomst.

Wie is De Groene Koers?

De Groene Koers wordt vertegenwoordigd door:

  • Koninklijke Bouwend Nederland – Jorrit van Ommen
  • BMWT – Hans Zwaanenburg
  • Cumela – Nico Willemsen
  • Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners – Mario Geuze
  • MKB Infra – Pieter Boelhouwer

Initiatief van


© De Groene Koers – 2021