Ga naar de inhoud

CO2-uitstoot Ballast Nedam fors gedaald in Q1/Q2 2021

Ballast Nedam investeert volop in verduurzaming. De doelstelling voor heel 2021 is om 8% CO2-reductie te realiseren ten opzichte van referentiejaar 2019. Alleen al in het eerste halfjaar is de voetafdruk met maar liefst 22% afgenomen ten opzichte van referentiejaar 2019. Deze sterke daling komt door de inkoop van 100% groene stroom, elektrische auto's, het effect van het thuiswerken door COVID-19 en de genomen duurzame maatregelen op de projecten.

Ballast Nedam gaat voor volledig CO2-neutraal in 2030. Als bouw- en ontwikkelbedrijf gelooft men dat ieder project de kans om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld van vandaag en de toekomst. De prioriteiten en kansen voor de verbetering van de energieprestatie voor Ballast Nedam liggen op in de reductie op het gebied van mobiliteit en de bouwplaats.

Investeringen

Daarom zijn in vervolgstappen gezet in het verduurzamen van het materieel en de inzet van HVO-brandstof, zoals op het project Prinses Amaliahaven. Ook is het leasen van elektrische auto’s gepromoot. Met succes: in 2021 zijn in totaal 150 nieuwe elektrische leaseauto's aangeschaft. Dit is ruim 30% van het totale aantal bestelde auto's in dit jaar. Voor de projecten is geïnvesteerd in onder andere een schaftpakwagen met zonnefolie dak, vier elektrische torenkranen, een nieuwe milieuvriendelijke asfalt emulsiewagen, een nieuwe 100% elektrische HAMM HW90 tridem walsverdichter en vijftig LED-lampen van 600 Watt ter vervanging van 50 x 2000 Watt lampen. Voor de verduurzaming van de kantoren wordt dit jaar in ruim 2.400 zonnepanelen geïnvesteerd op het kantoor van Ballast Nedam Materieel in Almere.

Wie is De Groene Koers?

De Groene Koers wordt vertegenwoordigd door:

  • Koninklijke Bouwend Nederland – Jorrit van Ommen
  • BMWT – Hans Zwaanenburg
  • Cumela – Nico Willemsen
  • Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners – Mario Geuze
  • MKB Infra – Pieter Boelhouwer

Initiatief van


© De Groene Koers – 2021