Ga naar de inhoud

Emissieloos materieel krijgt royale aandacht

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima brachten afgelopen week een staatsbezoek aan Zweden. Daarbij stond ook het thema duurzaamheid op de agenda. Het koningspaar bracht onder meer een bezoek aan het Volvo Experience Center.

Op 13 oktober waren de koning en koningin, als onderdeel van een meerdaags staatsbezoek aan Zweden, te gast in Gothenburg. Daar werd het Lindholmen Science Park bezocht waar wetenschappers, overheid en bedrijven samenwerken aan innovaties die bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame mobiliteit, digitalisering en duurzame steden.

Emissieloze mobiliteit

In de ochtend werd er gevaren met een elektrische veerboot. 's Middags kreeg het paar een toelichting op de ontwikkeling van groene corridors voor de scheepvaart om het gebruik van duurzame brandstoffen te stimuleren. De middag werd afgesloten bij het Experience Center van Volvo Trucks waar een demonstratie werd gegeven van elektrische vrachtauto's en mochten Willem-Alexander en Maxima zelf achter het stuur kruipen van elektrische graafmachines, zoals de ECR25. Tijdens het bezoek aan Volvo werden ook de ontwikkelingen rond duurzaam vrachtvervoer en verduurzaming van de toeleveringsketen gedeeld.

Koning Willem-Alexander in een elektrische vrachtwagen

Foto's via Koninklijkhuis.nl

Wie is De Groene Koers?

De Groene Koers wordt vertegenwoordigd door:

  • Koninklijke Bouwend Nederland – Jorrit van Ommen
  • BMWT – Hans Zwaanenburg
  • Cumela – Nico Willemsen
  • Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners – Mario Geuze
  • MKB Infra – Pieter Boelhouwer

Initiatief van


© De Groene Koers – 2021