Ga naar de inhoud

Gorman-Rupp Europe start met een CO2-compensatieprogramma

Om invulling te geven aan verduurzaming van materieel is Gorman-Rupp Europe, één van de koersvrienden van De Groene Koers, gestart met een CO2-compensatieprogramma voor al haar verhuurklanten als onderdeel van haar duurzaamheidsprogramma 'Where Blue Meets Green'.

Dit initiatief biedt verhuurklanten de mogelijkheid om kosteloos hun CO2-voetafdruk te verkleinen. CO2-compensatie geldt niet als dé oplossing voor milieu-uitdagingen, omdat voorkomen van uitstoot de voorkeur verdient boven het compenseren ervan, maar Gorman-Rupp ziet CO2-compensatie als een zeer efficiënte tussenstap op weg naar een volledig duurzame verhuurvloot.

Whitepaper

De echte oplossing ligt in de voortdurende ontwikkeling van nieuwe innovaties die uiteindelijk zullen leiden tot technologieën die helemaal geen CO2 produceren. Tegelijkertijd maakt de wereld om ons heen gebruik van gangbare technologieën die nog steeds emissies produceren en is het onze verantwoordelijkheid om de blijvende gevolgen daarvan zoveel mogelijk te beperken. Een effectieve manier om dit te doen is met CO2-compensatie. Meer informatie daarover vind je hier in de whitepaper van Gorman-Rupp.

Wie is De Groene Koers?

De Groene Koers wordt vertegenwoordigd door:

  • Koninklijke Bouwend Nederland – Jorrit van Ommen
  • BMWT – Hans Zwaanenburg
  • Cumela – Nico Willemsen
  • Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners – Mario Geuze
  • MKB Infra – Pieter Boelhouwer

Initiatief van


© De Groene Koers – 2021